Företaget

Rini grundades 1983 med affärsidé att utveckla ergonomiska produkter och lösningar främst för industriella produktionsmiljöer. Det gällde exempelvis smarta hjälpmedel för att Rini byggnad minska belastningsskador när man monterade kretskort och annan elektronisk utrustning.

Sedan mitten av 1990-talet övergick Rinis marknadsinriktning mer och mer mot det medicintekniska området genom fruktsamma samarbeten med ett antal sjukhus och kliniker i Sverige. Intresset att optimera arbetsprocessen med behandlade personals och patienten i fokus var stort och Rinis innovativa ergonomiska lösningar passade perfekt in.

När det gäller ergonomi har många svenska kunder varit pionjärer. Med ökad ergonomisk medvetenhet runt om i världen blev ett naturliga nästa steg för Rini, i början på 2000-talet, att expandera internationellt.

I slutet på 2005 fick Rini nya långsiktiga ägare och en ny affärsledning, ett team som brinner för att fortsätta att utveckla Rinis framgångsrika affärsidé. Vi är mycket stolta att kunna erbjuda våra ergonomiska produkter och lösningar så läkare och behandlande personal får en så effektiv och bekväm arbetsmiljö så möjligt!